Amancio Ortega paga 500 milions en efectiu al fons IPIC per Torre Cepsa

27/10/2016

Amancio Ortega, el fundador i president del Grup Inditex, segueix fent apilament de grans immobles per a la seva particular patrimoni personal, el qual gestiona a través d'Pontegadea. L'última operació, els 500 milions en efectiu que ha pagat per la Torre Cepsa, un dels gratacels del complex de les Quatre Torres de Madrid.

Es tracta d'una operació a tres bandes. Bankia, actual propietari de l'immoble, el ven per prop de 400 milions al fons dels Emirats Àrabs Ipic (International Petroleum Investment Company), que està a la torre com a inquilí amb la seu de Cepsa.
El que ha fet el fons és executar l'opció de compra que vencia el passat divendres 30 de setembre. A partir d'aquí, en una negociació tancada fa uns dies, el fons transferia el gratacel a Pontegadea.
L'immoble compta amb una superfície de més de 109.000 metres quadrats d'oficines, que inclouen 37.500 metres quadrats en cinc plantes de garatge. L'anomenada també Torre Foster, acabada el 2009, ha tingut ja molts noms. Primer va ser la Torre Repsol.
Aquesta petroliera va ser la primera propietària de l'edifici. No obstant això, hi va vendre sense estar acabat el 2007 a Caja Madrid, presidida llavors per Miguel Blesa, per 815 milions d'euros. La llavors Torre Caixa Madrid estava cridada a ser la seu corporativa de la caixa, i posteriorment, de Bankia. Però cap dels trasllats es va produir.
I després de la fallida de Bankia a 2012, l'entitat va revisar el valor dels seus actius i la gran torre va perdre brillantor: el seu valor estimat era de 405 milions, menys de la meitat del que va pagar Caja Madrid a Repsol.
Bankia va provisionar els 410 milions per la devaluació del preu de l'edifici després a la injecció de diners públics que va rebre. L'acord de lloguer per part del fons sobirà d'Abu Dhabi va provocar que passés a dir-se Torre Cepsa. Va incorporar una opció de compra futura a partir de 2016 que ara s'executa, perquè torni a canviar de mans.
Amancio Ortega suma una llarga llista d'actius, que inclou edificis en les millors zones de Londres, París, Madrid i Nova York, entre d'altres. En general, immobles d'ús terciari (oficines i comerços), llogats a empreses, el que li proporciona elevades rendibilitats anuals.
Pontegadea Immobiliària va tancar l'exercici 2015 amb un volum total d'actius de 6.058.000 d'euros, gairebé 500 milions més que l'any anterior, i un patrimoni net de 5.460 milions, segons els comptes dipositats per l'empresa en el Registre Mercantil de la Corunya.
Traductor de Google per a empreses:Translator ToolkitTraductor de llocs w