Arribaran a Espanya les hipoteques negatives?

16/10/2019
Arribaran a Espanya les hipoteques negatives?

Les entitats financeres han començat a comercialitzar un nou producte: les hipoteques negatives. Aquests préstecs són ja una realitat en països com Dinamarca, on el banc Jyske ha començat a concedir hipoteques a deu anys amb un interès del -0,5%. També són presents a Suïssa, encara que les entitats que operen amb elles reconeixen que es tracta d'operacions puntuals dirigides a perfils concrets de clients, no d'una pràctica generalitzada. En un escenari com l'actual, amb l'euríbor en mínims històrics, ¿és possible que les hipoteques amb interès negatiu arribin a Espanya?

hipoteques negatives a Espanya

Les hipoteques negatives són préstecs per comprar habitatge que no surten gratis als clients
Les hipoteques negatives són, segons expliquen des HelpMyCash.com, préstecs "pels quals els bancs paguen interessos al client, descomptant del capital pendent". Segons el parer del seu especialista en hipoteques, Miquel Riera, es tracta d'una política comercial amb la qual les entitats que ofereixen aquests productes "subvencionen una part de la compra al client". No obstant això, des d'aquesta organització recalquen que aquesta modalitat de préstec "no li surt gratis al client", ja que "els bancs que comercialitzen amb aquests préstecs no volen perdre diners, així que el que perden en interessos ho compensen amb altres costos", com comissions o productes associats.

De la mateixa opinió es mostra Estefania González, portaveu de Finances Personals de Kelisto.es, per a qui el fet que els tipus d'interès en els dos països estiguin baixos explica la maniobra dels bancs, "que prefereixen donar sortida als diners amb préstecs molt barats que els permeten generar una mica de marge de benefici "abans de tenir els diners aturat. "Les comissions que comporten aquestes hipoteques fan que el banc guanyi diners d'altra banda, potser menys que abans, però igualment està cobrant per prestar diners als consumidors", aclareix.
Envia suggeriments
Historial
Desades
Comunitat