Catalunya liderarà el creixement econòmic

22/11/2016

 

 Catalunya serà un dels territoris que liderarà el creixement econòmic aquest exercici, segons les previsions de la Fundació de les Caixes d’Estalvi (Funcas).

Segons aquesta anàlisi, el PIB català creixerà del 3,3 % aquest any, per sobre de l’increment previst per al PIB estatal del 3,1 %. Tan sols les Balears, amb una previsió d’alça de la seva economia del 3,4 %, superarà Catalunya segons l’anàlisi de Funcas. Altres territoris que creixeran per sobre de la mitjana estatal són Castella-la Manxa, el País Valencià, Galícia, País Basc i Madrid.

Pel que fa a Catalunya, la Fundació de les Caixes d’Estalvi assenyala que el creixement del 3,3 % d’enguany se sustentarà en bona part en el sector de la construcció. Amb vista a l’exercici vinent, però, Funcas espera que el PIB català freni el seu creixement fins al 2,4 % per la desacceleració global de les activitats i especialment en el sector serveis. Pel que fa a l’evolució de la desocupació, Funcas preveu que enguany Catalunya tanqui amb el 16,7 % i la redueixi fins al 15,4 % el 2017.