Els espanyols valora l'eficiència energètica a l'hora de comprar un immoble, però el preu és decisiu

05/01/2020
El 27% dels espanyols valora l'eficiència energètica a l'hora de comprar un immoble, però el preu és

El 27% dels espanyols tenen en compte l'eficiència energètica a l'hora d'adquirir un immoble, encara que per al 69% el preu és el decisiu a l'hora de triar un habitatge, segons es desprèn d'un estudi realitzat per la Unió de Crèdits immobiliaris (UCI).


Juntament amb el preu de l'habitatge, la ubicació (53%) i la mida de l'immoble (41%) és el que més valoren els compradors. Per darrere, es troben la distribució de l'habitatge, el disseny o l'edat de construcció.

En aquest estudi realitzat per conèixer la percepció que els compradors tenen sobre les hipoteques verdes i els préstecs destinats a la millora i disminució de l'consum d'energia en l'habitatge es destaca que el 46% dels compradors milloraria l'eficiència del seu habitatge, enfront de l' 8% que no realitzaria cap reforma.

En aquesta línia, la responsable d'el projecte 'green mortgages' d'UCI, Catia Alves, ha afirmat que la rehabilitació energètica dels habitatges suposa "un interessant benefici" per al client i influeix positivament en l'estalvi, a més de revaloritzar l'immoble en més d'un 20%.

Es poden estalviar fins 2.304 euros a l'any

"La diferència entre llogar o comprar un habitatge amb qualificació energètica de consum G (la pitjor possible, però la més habitual) i una altra amb qualificació D (la mínima correcta) s'estima en 2.304 euros a l'any d'estalvi", ha remarcat Alves.

A més, l'estudi apunta que el 54% dels espanyols estaria disposat a contractar un préstec per realitzar millores en la seva llar, tot i que, per contra, els més reticents assenyalen que els principals obstacles per no adquirir un préstec per millorar l'eficiència energètica de l'habitatge són no voler assumir una despesa addicional o la preocupació per tenir una major despesa mensual en l'economia domèstica.

D'altra banda, també assenyala que les condicions de finançament també són "crucials" en la presa de decisió. En aquesta línia, es posa en relleu que el tipus d'interès de la hipoteca es perfila com el factor més important (69%), seguit de les quotes (63%), comissions aplicables durant el termini d'amortització (59%) o el capital total de la hipoteca (56%).