Les immobiliàries preveuen que els preus de l'habitatge pugin un 5% el 2019

30/10/2019

El mercat de l'habitatge a Espanya protagonitza un moment de maduresa, allunyat dels excessos d'etapes de creixement anteriors però també de grans abismes. Aquesta és l'opinió dels responsables de més d'una vintena d'empreses del sector que es mostren optimistes amb la situació actual, amb previsió que els preus segueixin pujant (l'agència S & P ha publicat aquest mes les seves estimacions que xifren en un 5,5 % l'increment de mitjana per a aquest any), i un equilibri entre oferta i demanda.

"A l'actual cicle li queden encara uns quants anys de creixement sòlid", assenyala el president de Quabit

"La salut del mercat de l'habitatge és bona. Des 2016, el sector immobiliari ha viscut un creixement molt significatiu i, actualment, a les portes del 2020, ens trobem en un període de creixement moderat cap a l'estabilització", explica David Martínez, conseller delegat de Aedas Homes, promotora que acaba d'arribar a les 1.000 unitats construïdes.

"Després de diversos anys d'intensa recuperació, ens endinsem en una fase de maduresa, però duradora i sostenible. No hi ha excés d'oferta i les variables fonamentals que afecten la demanda (creació d'ocupació, favorables condicions financeres i demanda estrangera), tindran un to positiu, encara que menor que en els anys precedents ", apunta Ricardo Pumar, responsable de Insur, companyia que preveu un increment" considerable "en la seva xifra de negoci i en els resultats de la seva activitat promotora per a aquest exercici. "En l'actualitat, hi ha una demanda d'habitatge superior a l'oferta actual de les promotores, de manera que es preveu que continuï existint un creixement moderat en el sector", confirmen des Habitat.

El mercat ho veiem diferenciat. En aquells menys consolidats, hi ha potencial i d'altres encara molt adormits ", apunten des de Gestilar

"El mercat residencial a Espanya és sòlid, hi ha una demanda que previsiblement continuarà desenvolupant-se amb un creixement sostenible en els propers mesos i, en línies generals, els preus d'obra nova continuaran creixent entre un 4,5% i un 5,5% de mitjana a nivell nacional ", augura Borja García-Egotxeaga, CEO de Neinor.