Usos del reconeixement facial per al sector immobiliari

30/03/2020
Usos del reconeixement facial per al sector immobiliari

El reconeixement facial és una tecnologia ja molt habitual en el nostre dia a dia, ara usada per desbloquejar mòbils, però es pot beneficiar el sector immobiliari dels avantatges aquesta innovació? T'ho expliquem a continuació.

 


En què consisteix aquesta tecnologia?

Es tracta d'un sistema que identifica els individus per les característiques biomètriques de la seva cara. Per funcionar ha de dur a terme 4 funcions essencials:

-Capturar la cara de la persona.
-Identificar els trets i extreure la informació biomètrica d'aquests per establir un patró biomètric facial.
-Escollir, d'entre tots els patrons creats, aquell que major percentatge de similitud

 

Aplicació en Real Estate - Aquests són alguns dels usos del reconeixement facial en el sector que poden facilitar alguns dels llargs processos immobiliaris:

Triar casa segons el rostre de client. Ja hi ha alguns sistemes de reconeixement facial que associen certs trets físics a tipus d'habitatges. ¿Encertarà? Per ara només hi ha a manera de joc, però qui sap si en el futur s'implementarà aquest programari per aconseguir que amb només una identificació facial es pugui donar amb la propietat amb més potencial per a cada client.
Comprar i vendre immobles a través de reconeixement facial. Perquè això sigui viable serà necessari el registre i la verificació de totes les dades i informació rellevant de les parts, així com el seu patró biomètric únic i intransferible.

 


Un cop aconseguit, quan un comprador té clar què propietat desitja adquirir, fins i tot sense necessitat de visitar-la gràcies a la realitat virtual, es posa en contacte amb el venedor, que verifica totes les dades de comprador. Si s'arriba a un acord, només caldrà una signatura digital que validi la transacció, i s'haurà fet una compravenda totalment virtual, eliminant així temps d'espera per a realitzar gestions.

És molt important que hi hagi organismes o entitats encarregades de regular aquestes transaccions i de garantir la total fiabilitat de les bases de dades que continguin la informació dels usuaris. Per aconseguir encara més seguretat i minimitzar el risc de frau, la tecnologia de reconeixement facial pot combinar-se amb la de el reconeixement òptic i l'empremta digital, donant així més seguretat a venedors i compradors.

 


Ja en el present

El principal ús que se li està donant a aquest sistema en l'actualitat és aplicat a sistemes de seguretat mitjançant Facial ID. Algunes empreses ja utilitzen terminals biomètrics facials per identificar els empleats encarregats d'accedir a les instal·lacions. I, a l'igual que en les transaccions de compravenda de propietats, aquesta funcionalitat pot combinar-se amb codi i empremta digital.

Encara que soni a ciència ficció, avui ja és comú el reconeixement facial, i com veus per les idees que ja s'estan desenvolupant, està cada vegada més a prop de ser clau en l'estalvi de temps i costos de les gestions immobiliàries.